Har provat ikväll att grava lite kött.
Första gången så det är lite "trail and error".
Här kommer "receptet"
0.7 kg benfri kalvstek
1 dl grovsalt
1 dl socker
1,5 matsked krossad svartpeppar.
ca 1 dl gräslök
ca 1 dl timjan
Lämplig mängd krasse.
Rom.
Jag gjorde såhär :
Putsade till kalvsteken och skar den i fyra lämpliga bitar.
Rökte 2 bitar i röken med alspån och några enbär i ca 10 minuter.
Efter det så penslade jag alla 4 bitar med Rom och lät dom ligga ca 1 timme och "mojja" till sig.
Krossade pepparen, klippte det gröna och blandade det med socker och salt.
Strödde över köttet vände på bitarna och strödde den sidan också.
Ska nu ligga ca 3 dygn i kylskåpet för att gravas klart.
Köttbitarna vänds 1 gång / dygn.
Kommer att bli riktigt intressant hur det smakar. :-)
Jo, förresten ....
Kocken marinerade sig och lite invärtes med rommen men det hör väl till såna här gånger ??? ;-)
5 kommentarer:
Ahh!
Ser verkligen gott ut på bilden, jag menar den där flaskan givetvis ;-)
Så du får inte äta den förrän om tre dagar, din stackare... Så lång väntan skulle inte jag orka med skulle ju svälta ihjäl...
Men den som väntar på nått gott osv...
Men den där flaskan alltså, Mmmhmmm!!!
Mmm... tror du det luktar något i lägenheten ?
Rökt kött. :-)
Hur hungrig blir man inte då ???
Rommen heter SangSom och är från Thailand.
Helt ok Rom enligt mig. :)
Har även Thailändsk Mekhong whiskey som jag inte har smakat än och inte vet om den går att dricka.
Får väl komma och hälsa på sen när du har klarat av alla tävlingar och ha en liten smakprovning av dom två ? ;-)
Ja tack!
Inte mej emot ;-)
Smaaka mmmm...
Nå var du ut å cykla igår(lördag)?
Frågar därför att mariebergsvägen ångade av en störtskur när jag kom hem från Öjebyn igår :-)
Såå jag tänkte jaha nu har Anders varit å cyklat igen...
Visst är det som man kan tro att jag har varit ute med cykeln igen. *hehe*
Men inte, jag vilar mig i form just nu.
Dock så kanske det räckte att jag kom ner med min kära Bianchi så började det regna här också. ;-)
Men imorron så börjar mitt nya liv igen med cyklingen... om det inte regnar förståss.
Vi får väl ta provningen senare i höst när det börjar bli mörkt och vi behöver en uppmuntran för att orka med. ;-)
Hmmm....
Om jag säger så här.
Att när jag nu har avsmakat så kommer jag inte att behöva käka några salttabletter på ett tag. :-/
Resultatet blev :
- På tok för salt.
- Kanske mindre grönska nästa gång.
- Den rökta bättre än den naturella.
- för övrigt så blev den nog bra.
Men denna omgång får nog gå i pension och får testa erfarenheterna på en ny köttbit.
Man lär sig... kanske.
Skicka en kommentar